Семінарські заняття 04.01.2024

Шановні колеги, 04.01.24р. о 12.00. у великій конференційній залі Наталією ТУРІ – завідувачкою відділення антимікробної резистентності та інфекційного контролю відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб ДУ «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» будуть проведені семінарських заняття:

  1. Гігієни рук (наказ МОЗ України від 03.08.2021 №1614 «Про організацію профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я та установах/закладах надання соціальних послуг/ соціального захисту населення»).
  2. Інфекційна безпека медичних працівників: заходи та засоби запобігання інфікуванню (безпека ін’єкцій, ізоляційно-обмежувальні заходи при різних шляхах інфікування, використання засобів індивідуального захисту, вакцинація, прийом на роботу, страхування, медогляд та інструктаж) – наказ МОЗ України від 03.08.2021 №1614 «Про організацію профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я та установах/закладах надання соціальних послуг/ соціального захисту населення».
  3. Вимоги до очищення та дезинфекції не критичних поверхонь (наказ МОЗ України від 03.08.2020 № 1777 «Про затвердження заходів та засобів щодо попередження інфікування при проведенні догляду за пацієнтами»).
  4. Вимоги до очищення, дезинфекції та стерелізації медичних виробів (репроцесинг МОЗ України від 21.02.2023 № 354 «Про затвердження Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до новозбудованих, реставрованих і реконструйованих закладів охорони здоров’я» та змін до деяких нормативно-правових актів МОЗ України», від 28.09.2012 № 751 «Про створення та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги в системі МОЗ України», Універсальні рекомендації ВООЗ: «Деконтамінація та повторна обробка медичних виробів для закладів охорони здоров’я», «Гігієнічні вимоги до переробки медичних виробів», Про затвердження заходів та засобів щодо попередження інфікування при проведенні догляду за пацієнтами», від 11.08.2014 № 552 «Про затвердження державних санітарних норм і правил «Дезінфекція, передстерилізаційне очищення та стерилізація медичних виробів»).

Явка всіх медичних працівників ( лікарів, медичних сестер, молодших медичних сестер) клініки обовʼязкова.
В клінічних відділеннях на робочому місці залишається один працівник на все відділення.
Завідувачам відділень та структурних підрозділів Клініки на 10.00. 04.01.24р подати список осіб, які будуть присутні на семінарському занятті.