МАЙСТЕР-КЛАС «СТРАТЕГІЯ І ТАКТИКА НЕЙРО- ТА ЦИТОПРОТЕКЦІЇ ПРИ УРАЖЕННЯХ ЦНС В МИРНИЙ І ВОЄННИЙ ЧАС»

11 квітня 2024 року в ДУ «Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України» відбувся майстер-клас «Стратегія і тактика нейро-та цитопротекції при ураженнях ЦНС в мирний і воєнний час». Модератором майстер-класу був доктор медичних наук, професор, в.о. заступника директора ДУ «Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України» з науково-лікувальної роботи Галушко Олександр Анатолійович, який у своїй доповіді висвітлив питання травматичних  уражень ЦНС в  мирний і воєнний час.

Проблеми стратегії  нейро- та вазопротекції, критерії вибору лікарських засобів у осіб з наслідками черепно-мозкової травми були обговорені у доповіді керівника відділу інформаційного аналізу та міжнародних наукових програм ДУ «Інститут геронтології ім. Д.Ф. Чеботарьова НАМН України», національного експерта в області клінічної нейро- та психофармакології к.мед.н. Бурчинського Сергія Георгійовича. Кардіоваскулярні ризики після мінно-вибухової  травми представила в своїй доповіді Чижова Валентина Петрівна, доктор медичних наук, головний науковий співробітник відділу клінічної фізіології та патології внутрішніх органів, ДУ «Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України», лікар-терапевт, магістр з управління та адміністрування ЗОЗ, лікар фізичної та реабілітаційної медицини.

Трансляція майстер-класу відбувалася в режимі реального часу на каналі YouTube у шести регіонах України. Це дало можливість лікарям задавати питання і спілкуватися з експертами безпосередньо під час проведення наукового заходу.

По завершенні лекційної частини було проведено тестування отриманих знань і практичних навичок учасників. Усі слухачі, які успішно відповіли на питання тестування, отримали сертифікат 10 балів БПР.

З матеріалами майстер-класу та відеозаписами виступів можна ознайомитись на нашому сайті