ІV Науково-практична конференція з міжнародною участю «Хвороба Альцгеймера та Хвороба Паркінсона: вплив стресових факторів»

ВЕЛЬМИШАНОВНИЙ(НА) КОЛЕГО!

Державна установа «Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова Національної академії медичних наук України» запрошує Вас прийняти участь у IV Національній конференції з міжнародною участю «Хвороба Альцгеймера та хвороба Паркінсона: вплив стресових факторів», яка відбудеться 7-8 грудня 2023 р. в режимі on-line.

Основні наукові напрямки конференції:

  1. Діагностика  вікзалежної нейродегенеративної патології ЦНС.
  2. Комплексне лікування хвороби Альцгеймера та Паркінсона
  3. Фундаментальні дослідження та експериментальне лікування ХА та ХП.
  4. Майстер класи.

До участі в конференції запрошуються лікарі-неврологи, лікарі-психіатри, лікарі-психотерапевти, лікарі-психологи, сімейні лікарі, психологи, науковці та організатори охорони здоров’я України. Початок роботи конференції: 7 грудня 2023 року о 10:00 годині.

Хвороба Альцгеймера та хвороба Паркінсона є основними нейродегенеративними захворюваннями ЦНС у людей старше 50 років.
Наразі в Україні налічуються біля 1 млн. таких пацієнтів, що потребують відповідної медичної, соціальної, психологічної допомоги та реабілітації.
Фахівці відмічають що під впливом стресових факторів, спостерігається дві важливі тенденції: більш ранній початок захворювань та їх пришвидшене прогресування, що в свою чергу додає нових викликів для системи надання медичної допомоги в країні.
В роботі конференції будуть представлені відповідні сучасні наукові погляди, що дозволять спеціалістам більш ефективно вирішувати проблеми пацієнтів з нейродегенеративними вік залежними патологіями в своїй повсякденній практиці.
Наша конференція в новому форматі вже має свою постійну аудиторію учасників, яка збільшується з року в рік. Так, у 2022 році участь у конференції взяли 30 спікерів – національних та міжнародних експертів у галузі нейродегенеративних захворювань та 485 зареєстрованих учасників.
Науковий захід буде насамперед цікавий лікарям-неврологам, психіатрам, психотерапевтам, сімейним лікарям, лікарям-геріатрам, психологам, соціальним робітникам та науковцям що займаються нейронауками.
Метою конференції є підвищення знань та практичних навичок з діагностики та лікування вік-залежної патології нейродегенеративного спектру: зокрема хвороби Альцгеймера та Паркінсона, та об’єднання науковців для пошуку ефективних методів діагностики та лікування.
Науковий захід буде включати секційні та пленарні засідання, майстер-класи, корпоративний симпозіум, а також розділ фундаментальних нейронаук та експериментальної терапії нейродегенератвних захворювань ЦНС.
В роботi конференції приймаимуть участь провiднi фахiвцi з України, Європейськго Союзу та Ізраїлю.