Національна академія медичних наук України
Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України
Наукове медичне товариство геронтологів і геріатрів України
Дорогі друзі!
Запрошуємо Вас взяти участь у роботі науково-практичної конференції
“Здоров’я, харчування та довголіття”,
присвяченій 90-річчю з дня народження професора Юрія Григоровича Григорова (1931-2010 рр.)
Дата проведення конференції – 17 травня 2021 року
Місце проведення – ДУ «Інститут геронтології ім. Д.Ф. Чеботарьова НАМН України», Україна, м. Київ, вул.Вишгородська, 67
Формат заходу: Онлайн
Реєстрація за посиланням https://forms.gle/mzNpegPnXRgitzbF6
Посилання на трансляцію буде надіслано на вказану Вами електронну адресу напередодні конференції. Сертифікат учасника (5 балів БПР) буде відправлений на вказану Вами електронну адресу (в електронному вигляді).
Участь у конференції безкоштовна.
ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ КОНФЕРЕНЦІЇ
Голова організаційного комітету В. В. Безруков
Заступники: В. Б. Шатило, О. А . Поляков
Члени організаційного комітету: М. С. Романенко, Л. Л. Синєок, Л.В. Півень
ПРОГРАМА конференції
Понеділок, 17 травня 2021 р. (10.00-17.00)
1000 ВІДКРИТТЯ КОНФЕРЕНЦІЇ |
1000-1030 | Привітання учасників: від Національної академії медичних наук України від товариства “Знання” України від Наукового-медичного товариства геронтологів і геріатрів України |
1030-1050 | ЖИТТЄВИЙ І ТВОРЧИЙ ШЛЯХ УКРАЇНСЬКОГО ВЧЕНОГО-ГЕРОНТОЛОГА, ЗАСНОВНИКА ГЕРОДІЄТЕТИКИ ПРОФЕСОРА ЮРІЯ ГРИГОРОВИЧА ГРИГОРОВА В. В. Безруков, Л. Л. Синєок ДУ “Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”,Київ |
1050-1300 ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ Головуючі: В. В. Безруков, О. В. Швець, М. С. Романенко |
1050-1110 | Що ми знаємо з досліджень харчування населення України та як використати ці знання для запровадження ефективних змін? О. В. Швець Асоціація дієтологів України, Київ |
1110-1130 | Дослідження пробіотичних властивостей бактеріальних культур Lа-5 і ВВ-12 в харчуванні людей різних вікових груп О. П. Чагаровський Одеська національна академія харчових технологій, Одеса Науково-виробнича організація Лактол-Інтернешнл, Київ |
1130-1150 | Геромолочна продукція: сучасні проблеми і можливості для виробництва Г. П. Дмитровська Національний університет харчових технологій, Київ |
1150-1210 | Раціональне харчування в профілактиці та лікуванні захворювань кістково-м’язової системи В. В. Поворознюк, Н. В. Григор’єва ДУ “Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ |
1210-1230 | Пріоритети та стереотипи харчування молоді як фактор розвитку хронічних неінфекційних захворювань М. П. Гуліч , О.Д. Петренко, Л.С. Любарська ДУ “Інститут громадського здоров‘я ім. О.М. Марзєєва НАМН України”, Київ |
1230-1250 | Дієтотерапія при коронавірусній інфекції П. О. Карпенко1, Д. В. Федорова1, Т. Л. Бикова2 1Київський національний торговельно-економічний університет, Київ 2Державний заклад «Поліклініка № 2 Державного управління», Київ |
1250-1300 Дискусія |
1300-1400 ПЕРЕРВА
1400-1700 | ДРУГЕ ЗАСІДАННЯ Головуючі: О. А. Поляков, В. В.Чайковська, В. О. Холін |
1400-1415 | Нові тенденції та виклики сьогодення щодо виробництва та споживання продуктів харчування Л. В. Пешук Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара, Дніпро |
1415-1430 | Технологія м’ ясних комбінованих фаршових виробів геродієтичного призначення К. В. Свідло Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, Харків |
1430-1445 | Від досліджень харчування довгожителів до створення оздоровчих кисломолочних продуктів: вітчизняний досвід Л. Л. Синєок ДУ “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ |
1445-1500 | Медико-біологічні властивості інноваційного безалкогольного ферментованого напою комбуча В. Л. Прибильський¹, О. М. Кашурін¹, О. С. Дулька¹, О. П. Вітряк2 1 Національний університет харчових технологій, Київ 2 Київський національний торговельно-економічний університет, Київ |
1500-1515 | Деякі питання оптимізації вживання молочних продуктів у літньому віці М. С. Романенко ДУ “Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ |
1515-1530 | Харчування та профілактика розвитку патології центральної нервової системи В.О. Холін ДУ “Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ |
1530-1545 | Паспорт здоров’я як індикатор ризиків для здоров’я людини при незбалансованому харчуванні і обмеженні фізичної активності О. А. Поляков1, О. С. Томаревська1, Ю. Л. Майдіков2 1 “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ 2 Чернігівський національний технологічний університет, Чернігів |
1545-1600 | Дієта з низьким глікемічним індексом: так чи ні? Л. В. Півень ДУ “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ |
1600-1615 | Подагра та харчування; нові можливості корекції дієти В. В. Поворознюк, Г. С. Дубецька, І. С. Дубецька-Грабаус ДУ “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ |
1615-1630 | Профілактика професійного вигорання персоналу геріатричних закладів В. В. Чайковська, Т. І. Вялих, С. В. Москалюк ДУ “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ |
1630-1645 Дискусія |
1645-1700 | Заключне слово: В. В. Безруков, О. А. Поляков, В. О. Холін |
Наша конференція буде проходити на платформі Zoom з прямою трансляцією на Facebook у групі Конференції ДУ “Інститут геронтології ім. Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”