Науково-практична конференція, присвячена 90-річчю з дня народження проф. Ю.Г.Григорова

Національна академія медичних наук України
Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України
Наукове медичне товариство геронтологів і геріатрів України

Дорогі друзі!
Запрошуємо Вас взяти участь у роботі науково-практичної конференції
“Здоров’я, харчування та довголіття”,
присвяченій 90-річчю з дня народження професора Юрія Григоровича Григорова (1931-2010 рр.)

Дата проведення конференції – 17  травня 2021 року
Місце проведення – ДУ «Інститут геронтології ім. Д.Ф. Чеботарьова НАМН України», Україна, м. Київ, вул.Вишгородська, 67

Формат заходу: Онлайн

Реєстрація за посиланням https://forms.gle/mzNpegPnXRgitzbF6
Посилання на трансляцію буде надіслано на вказану Вами електронну адресу напередодні конференції. Сертифікат учасника (5 балів БПР) буде відправлений на вказану Вами електронну адресу (в електронному вигляді).
Участь у конференції безкоштовна.

ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ КОНФЕРЕНЦІЇ

Голова організаційного комітету В. В. Безруков
Заступники: В. Б. Шатило, О. А . Поляков
Члени організаційного комітету: М. С. Романенко, Л. Л. Синєок, Л.В. Півень

ПРОГРАМА конференції

Понеділок, 17 травня 2021 р. (10.00-17.00)

1000 ВІДКРИТТЯ КОНФЕРЕНЦІЇ
1000-1030  Привітання учасників: від Національної академії медичних наук України від товариства “Знання” України від Наукового-медичного товариства геронтологів і геріатрів України
  1030-1050ЖИТТЄВИЙ І ТВОРЧИЙ ШЛЯХ УКРАЇНСЬКОГО ВЧЕНОГО-ГЕРОНТОЛОГА, ЗАСНОВНИКА ГЕРОДІЄТЕТИКИ ПРОФЕСОРА ЮРІЯ ГРИГОРОВИЧА ГРИГОРОВА
В. В. Безруков, Л. Л. Синєок
ДУ “Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”,Київ
1050-1300 ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ
Головуючі: В. В. Безруков, О. В. Швець, М. С. Романенко
1050-1110Що ми знаємо з досліджень харчування населення України та як використати ці знання для запровадження ефективних змін?
О. В. Швець
Асоціація дієтологів України, Київ
1110-1130Дослідження пробіотичних властивостей бактеріальних культур Lа-5 і ВВ-12 в харчуванні людей різних вікових груп
О. П. Чагаровський
Одеська національна академія харчових технологій, Одеса Науково-виробнича організація Лактол-Інтернешнл, Київ
1130-1150Геромолочна продукція: сучасні проблеми і можливості для виробництва
Г. П. Дмитровська
Національний університет харчових технологій, Київ
1150-1210Раціональне харчування в профілактиці та лікуванні захворювань кістково-м’язової системи
В. В. Поворознюк, Н. В. Григор’єва
ДУ “Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ
1210-1230Пріоритети та стереотипи харчування молоді як фактор розвитку хронічних неінфекційних захворювань
М. П. Гуліч , О.Д. Петренко, Л.С. Любарська
ДУ “Інститут громадського здоров‘я ім. О.М. Марзєєва НАМН України”, Київ
1230-1250Дієтотерапія при коронавірусній інфекції
П. О. Карпенко1, Д. В. Федорова1, Т. Л. Бикова2
1Київський національний торговельно-економічний університет, Київ
2Державний заклад «Поліклініка № 2 Державного управління», Київ
1250-1300 Дискусія

1300-1400  ПЕРЕРВА

  1400-1700  ДРУГЕ ЗАСІДАННЯ Головуючі: О. А. Поляков, В. В.Чайковська, В. О. Холін
1400-1415Нові тенденції та виклики сьогодення щодо виробництва та споживання продуктів харчування
Л. В. Пешук
Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара,  Дніпро
1415-1430Технологія м’ ясних комбінованих фаршових виробів геродієтичного призначення
К. В. Свідло
Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, Харків
1430-1445Від досліджень харчування довгожителів до створення оздоровчих кисломолочних продуктів: вітчизняний досвід
Л. Л. Синєок
ДУ “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ
 1445-1500Медико-біологічні властивості інноваційного безалкогольного ферментованого напою комбуча
В. Л. Прибильський¹, О. М. Кашурін¹, О. С. Дулька¹, О. П. Вітряк2
1 Національний університет харчових технологій, Київ
2 Київський національний торговельно-економічний університет, Київ
1500-1515Деякі питання оптимізації вживання молочних продуктів у літньому віці
М. С. Романенко
ДУ “Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ
1515-1530Харчування та профілактика розвитку патології центральної нервової системи
В.О. Холін
ДУ “Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ
1530-1545Паспорт здоров’я як індикатор ризиків для здоров’я людини при незбалансованому харчуванні і обмеженні фізичної активності
О. А. Поляков1, О. С. Томаревська1, Ю. Л. Майдіков2
1 “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ
2 Чернігівський національний технологічний університет, Чернігів
1545-1600Дієта з низьким глікемічним індексом: так чи ні?
Л. В. Півень
ДУ “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ  
1600-1615Подагра та харчування; нові можливості корекції дієти
В. В. Поворознюк, Г. С. Дубецька, І. С. Дубецька-Грабаус
ДУ “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ
1615-1630Профілактика професійного вигорання персоналу геріатричних закладів
В. В. Чайковська, Т. І. Вялих, С. В. Москалюк
ДУ “Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, Київ
1630-1645 Дискусія
  1645-1700  Заключне слово: В. В. Безруков, О. А. Поляков, В. О. Холін

Наша конференція буде проходити на платформі Zoom з прямою трансляцією на Facebook у групі Конференції ДУ “Інститут геронтології ім. Д.Ф. Чеботарьова НАМН України”