Основи догляду за громадянами похилого віку та особами з інвалідністю 29-30 вересня 2022 року

КАРТКА ЗАХОДУ

(майстер-клас, симуляційний тренінг, тренінг з оволодіння практичними навичками, тренінг, семінар, фахова тематична школа)

БПР МЕДИЧНИХ ТА ФАРМАЦЕВТИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Назва заходу БПРМайстер-клас з оволодінням практичних навичок „Основи довготривалого догляду за громадянами похилого віку та особами з інвалідністю”
Назва Провайдера (з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань)Державна установа „Інститут геронтології ім. Д.Ф.Чеботарьова НАМН України” (01897908)  
Співорганізатори заходуТОВ «Белла – Трейд», (Польща)
Цільова аудиторія (відповідно до Номенклатури лікарських спеціальностей)Лікарі, молодший та середній медичний персонал.
Вид заходу БПРМайстер-клас
Запланована кількість учасників90
Мета навчанняОволодіння теоретичними знаннями та практичними  навичками з довготривалого догляду за громадянами похилого віку та особами з інвалідністю. 
Метод / методи навчанняСловесні, наочні, практичні самостійні, контрольні.  
Кількість балів БПР20
Дата заходу БПР29.09.2022 – 30.09.2022
Місце проведення заходу БПР (повна адреса)ДУ «Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України», вул. Вишгородська, 67, Київ, Україна, 04114
Прізвище, ім’я та по батькові лектора/тренераЧайковська В. В., Холін В. О., Москалюк С. В., Лізін Д. О, Вялих Т. І.
Резюме лектора/тренераЧайковська Віра Володимирівна, директор Центру ДПО ДУ „Інститут геронтології ім. Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”, доктор медичних наук, професор
Холін Віктор Олександрович, к. мед. н., вчений секретар ДУ „Інститут геронтології ім. Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”
Москалюк Світлана Володимирівна, викладач Центру ДПО ДУ „Інститут геронтології ім. Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”
Лізін Дан Олегович, лікар невідкладних станів ДУ „Інститут геронтології ім. Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”
Вялих Тетяна Ігорівна, викладач Центру ДПО ДУ „Інститут геронтології ім. Д. Ф. Чеботарьова НАМН України”
Програма заходу БПР29.09.2022 (1000-1715)
Сучасні тенденції постаріння населення в Україні і світі. Причини і теорії старіння. Профілактика передчасного старіння, міжнародний досвід. Секрети досягнення активного довголіття.
Зміни психіки, пов’язані зі старінням та хворобами.   Психологічні типи клієнтів Техніки спілкування в наданні допомоги.  Специфічні проблеми комунікацій. Позиція і дистанція.   Підтримка пацієнта та його родини в кризовому стані (онлайн). Нестандартна поведінка клієнтів.  Когнітивні розлади.  Агресія у літньому віці: причини, прояви, запобігання.  Ознаки і профілактика депресії у літньому віці. Ознаки і профілактика легких когнітивних розладів. Хвороба Альцгеймера. Особливості догляду і спілкування  з людьми, які мають виразні когнітивні  розлади (онлайн).
Базові навички довготривалого догляду. Проблеми  інконтиненції. Причини виникнення  інконтиненції.  Види нетримання.  Переміщення хворого. Активне – пасивне. Правильна біомеханіка при піднятті важких предметів.
Самостійна робота. Мадридський міжнародний план дій з питань старіння (ООН) Організація медичної допомоги літнім людям (міжнародні протоколи), навчальні фільми.
30.09.2022 (1000-1515)
Паліативна допомога. Танатологія. Загальні питання та принципи організації паліативної допомоги – фізіологічні, деонтологічні, психологічні, етичні, медико-правові та організаційні аспекти. Симптоматичні ознаки  термінальної  стадії життя. Евтаназія  Міжнародний досвід організації паліативної і хоспісної допомоги (США).  Спілкування з пацієнтами, які мають невиліковний діагноз (міжнародний досвід): Методика  структурованої розмови з родиною. Методика  структурованої  розмови з клієнтом. Харчування у літньому віці. Особливості харчування при окремих захворюваннях, подавання страв і напоїв. Ліки і харчування.  Основи надання першої домедичної допомоги. Профілактика емоційного виснаження медичних і соціальних працівників, які надають допомогу людям літнього віку і паліативним пацієнтам.  Етапи і ступені професійного вигорання. Стрес: симптоми, емоції,  формування стресостійкості у персоналу . Методика «8 кроків попередження професійного вигорання для медичних і соціальних працівників» (розроблена у Каліфорнійському університеті США). Тренінг на стресостійкість.
Опис вимог рівня знань, володіння темою, навичок, досвіду учасників до моменту реєстрації на даний захід (за потреби)Вимог немає.
Технічна підтримка (так/ні?). У разі якщо під час проведення заходу БПР з оволодіння певними практичними навичками планується використання медичних виробів, які надані дистриб’ютором, Провайдер розміщує копію угоди, в якій зазначено шляхи недопущення виникнення потенційного конфлікту інтересів та заборону використання торгової назви медичного виробуНі
Методи оцінювання набутих знаньТестовий контроль
Код заходу БПР (Реєстраційний номер заходу БПР вноситься після присвоєння Адміністратором) 1007517

Завантажити навчальний план: /2022/09/prog29-30.09.22.pdf