Порядок надання амбулаторної медичної допомоги у консультативному поліклінічному відділенні

  1. Медична допомога надається згідно Наказу №48 ДУ “Інститут геронтології ім.Д.Ф.Чеботарьова НАМН України” від 02.05.2020 та Стандартів медичної допомоги «КОРОНАВІРУСНА ХВОРОБА (COVID-19)» (Наказ МОЗ України №722 зі змінами від 20.05.2020 р. № 1227).
  2. Необхідно виконувати Клінічний Маршрут Амбулаторного пацієнта:
    Санітарний контроль –> Температурний скринінг –> Обробка рук антисептиками –> Реєстратура –> Лікар.
  3. Реєстратура.
    3.1. Відвідування фахівців поліклінічного відділення проводиться виключно за попереднім записом у реєстратурі, телефон: 430-40-54.
    3.2. Відвідування поліклінічного відділення здійснюється тільки за наявності засобу індивідуального захисту – у масці.
    3.3. Кожному пацієнту проводиться вхідний санітарний контроль: безконтактна термометрія та опитування стану здоров’я. Заборонено надавати медичну допомогу та проводити догляд при наявності  респіраторного захворювання (кашель, чхання, нежить), контакту з Covid-19 протягом останніх 14 днів.
    3.4. Очікування  пацієнтів повинно відбуватися назовні приміщення на відстані 1,5 м та не більше 1 особи на 10 кв.м.
    3.5. Перебування в приміщенні поліклінічного відділення сторонніх осіб та очікування забороняється, за винятком супроводження інвалідів.
    3.6. Після реєстрації пацієнта у Журналі амбулаторного хворого, оформлення або отримання Карти амбулаторного хворого та Талона він прямує до лікаря.
  4. Кабінет Лікаря.
    4.1. Співробітники допускаються до роботі після термометрії перед початком роботи, відсутності  респіраторного захворювання (кашель, чхання, нежить), контакту на Covid протягом останніх 14 днів.
    4.2. Надання медичної допомоги проводиться у засобах індивідуального захисту – масці з використанням правил особистої гігієни та антисептиків. Маски кожні дві години персонал зобов’язаний міняти.
    4.3. Прийом пацієнтів здійснювати тільки за попереднім записом у реєстратурі – 1 чоловік на годину з чітким приходом на свій час, для уникнення контакту між пацієнтами.
    4.4. До кабінету допускаються пацієнти з розрахунку не більше 1 людини на 10 м2. При здійсненні огляду між лікарем  та пацієнтом повинно бути не менше 1,5 метрів. Необхідно планувати мінімальну тривалість прийому пацієнтів, щоб уникнути перехресного інфікування.
    4.5. Близько кабінету лікаря дозволяється перебувати не більше 1 пацієнта.
    4.6. Після кожного пацієнта здійснюється поточне прибирання, дезінфекція бактерицидним випромінювачем та провітрювання приміщення не менше, ніж 15 хвилин.